Muut

2 asiaa, jotka sinun tulee tietää pyöräilijöiden nesteytyksestä

Aktiivisena pyöräilijänä tiedät, että nesteytys on tärkeää. Jos haluat saada pikakurssin kaikesta, mitä sinun tarvitsee tietää nesteytyksestä, tutustu näihin viiteen tärkeäät asiaan, jotka sinun on tiedettävä pyöräilijöiden nesteytyksestä. Pikkuriikkisen tietoa ja paljon maalaisjärkeä on todellakin kaikki mitä tarvitset varmistaaksesi, että olet riittävästi nesteytetty pyöräilyä varten!

Pyöräilijän nesteytys on tärkeä aihe, sillä pyöräily on erittäin intensiivinen urheilulaji, jossa keho voi menettää huomattavan määrän nestettä ja elektrolyyttejä hikoilun seurauksena. Tämä voi johtaa väsymykseen, huonoon suorituskykyyn ja jopa terveysongelmiin, jos nestetasapainoa ei ylläpidetä asianmukaisesti.

Kuinka paljon pyöräilijän tulisi juoda päivässä?

Olet ehkä kuullut, että sinun täytyy juoda kahdeksan lasillista vettä joka päivä. Vaikka tämä onkin järkevä tavoite, jokaisen tarpeet ovat erilaiset. Useimmat ihmiset voivat antaa janon toimia oppaanaan. Virtsa antaa myös vihjeitä siitä, kuinka hyvin nesteytetty olet. Tumma virtsa viittaa kuivumiseen, kun taas vaaleankeltainen tai väritön virtsa tarkoittaa, että olet hyvin nesteytetty. Väritön virtsa voi olla merkki siitä, että juot hieman liikaa nestettä.

Pyöräilijän päivittäisen nesteytyksen tarve riippuu monista tekijöistä, kuten iästä, sukupuolesta, painosta, pyöräilykunnosta, ympäristöolosuhteista ja yksilöllisestä hikoilumäärästä. Yleensä aikuisten pyöräilijöiden suositeltu nesteen saanti on noin 2-4 litraa päivässä, mutta tarkka määrä voi vaihdella yksilöllisesti.

Pyöräilijän tulisi seurata nesteen saantia erityisesti harjoituspäivinä, kun kehon nesteiden menetys hikoilun kautta on normaalia suurempi. Tämä auttaa varmistamaan, että elimistö saa tarpeeksi nestettä ylläpitääkseen optimaalista suorituskykyä ja estääkseen nestehukan oireiden kehittymisen.

Pyöräilijän tulisi myös huolehtia siitä, että juo riittävästi nestettä ennen pyöräilyä, sen aikana ja harjoituksen jälkeen. Suositeltu nesteen saanti on noin 500-600 ml, harjoituksen aikana noin 500-1000 ml tunnissa ja harjoituksen jälkeen noin 500-1000 ml jokaisen menetetyn kilon korvaamiseksi.

On tärkeää huomioida, että juomisen määrä vaihtelee yksilöllisesti, ja pyöräilijän tulisi aina kuunnella kehoaan ja juoda nestettä tarpeen mukaan. Lisäksi pyöräilijän tulisi valita oikeat juomat, jotka sisältävät riittävästi elektrolyyttejä, kuten natriumia, kaliumia ja magnesiumia, ja jotka auttavat ylläpitämään optimaalista nestetasapainoa.

Lopuksi vielä muista, että noin 20 prosenttia päivittäisestä nesteen saannistasi tulee ruoasta.

Urheilujuoma vai vesi?

Kun hikoilet, kehosi menettää sekä vettä että elektrolyyttejä. Urheilujuomat, kuten Gatorade, on suunniteltu korvaamaan molemmat, mikä saattaa saada sinut ajattelemaan, että se on näppärä vaihtoehto vedelle.

Veden ja urheilujuoman välillä ei ole yhtä oikeaa vastausta siitä, kumpi on parempi vaihtoehto urheiluun, sillä molemmilla juomilla on omat etunsa ja haittansa.

Vesi on hyvä juoma, joka auttaa ylläpitämään nestetasapainoa ja estämään nestehukan oireiden kehittymisen. Se on myös usein edullisempi ja helpommin saatavilla kuin urheilujuoma. Vesi sopii hyvin kevyen tai lyhyen harjoituksen kaveriksi, jolloin elimistö ei menetä suuria määriä elektrolyyttejä hikoilun seurauksena.

Urheilujuoma puolestaan sisältää elektrolyyttejä, kuten natriumia, kaliumia ja magnesiumia, jotka auttavat ylläpitämään optimaalista nestetasapainoa ja estämään lihaskramppeja. Se sisältää myös hiilihydraatteja, joka auttaa ylläpitämään energiatasoa ja parantamaan suorituskykyä pitkäkestoisen harjoituksen aikana. Urheilujuoma on hyvä vaihtoehto intensiiviseen ja pitkään harjoitukseen, jolloin elimistö menettää paljon nestettä ja elektrolyyttejä hikoilun seurauksena.

On tärkeää huomata, että urheilujuomien sisältämät hiilihydraatit ja sokerit voivat olla haitallisia liiallisena käytönä ja ne voivat aiheuttaa ruoansulatusongelmia. Urheilujuoma sisältää myös yleensä enemmän kaloreita kuin vesi, joten se ei välttämättä sovi painonpudotukseen tähtäävälle henkilölle.


Image with Link
Tutustu parhaisiin fillareihin ja pyöräilytarvikkeisiin Kuntokaupassa
Kuntokaup Image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *