Uutiset

Maailman pisimmän toimitamatkan sähköpyörä FUELL Fluid

Maailmankuulun moottoripyörien suunnittelijan Erik Buellin sähköpyöräyritys FUELL on juuri lanseerannut kaksi uutta sähköpyörämallia nimeltään Flluid-2 ja Flluid-3. Nämä Yhdysvalloissa kokoonpantavat sähköpyörät eivät vain väitä olevansa markkinoiden pisimpiä toimintamatkan suhteen, vaan ne tarjoavat myös ”uniikin ajokokemuksen, joka asettaa ne selvästi etusijalle täyteen ahdetussa sähköpyörämarkkinoissa”.

Uudet sähköpyörät on suunniteltu todellisiksi vaihtoehdoiksi autoille monille kuljettajille, kuten CTO Erik Buell selitti:

”Käytimme oppimiamme kokemuksia ensimmäisestä tutustumisestamme sähköpyörämarkkinoihin Flluid-1:n kanssa kehittääksemme paremman kaupunkiliikenteen ratkaisun varmistaen, että Flluid-2 & 3 ovat todellisia ja toimivia vaihtoehtoja autoille.”

Ensimmäinen sähköpyörä oli jo vaikuttava malli sinänsä, mutta FUELL Flluid-2 ja Flluid-3 näyttävät nostavan rimaa vieläkin korkeammalle.

Flluid-2 kuvataan ”ultralujatehoiseksi jättiläiseksi” sen kahdella irrotettavalla akkupaketilla, joiden yhteiskapasiteetti on 2 kWh. Se tuplaa ensimmäisen sukupolven FUELL Flluid-1:n akkukapasiteetin ja mahdollistaa vaikuttavan toimintamatkan jopa 225 mailia (362 km) yhdellä latauksella.

Helpommin pyörän päälle nousevaa mallia, Flluid-3, tarjoaa yhden 1 kWh akun, joka riittää edelleen vaikuttavaan 110 mailin (177 km) toimintamatkaan.

Molemmat mallit tarjoavat 750 W jatkuvatehoiset Valeo-keskimoottorit kaasukahvalla varustettuna, mutta Euroopassa kaasukahva on rajoitettu 6 km/h tai 3,7 mph säädösten noudattamiseksi. Moottorilla on myös 250 W arvo Euroopassa, vaikka sekä EU- että Yhdysvaltain versiot on luetteloitu 130 Nm vääntömomentilla, mikä tekee siitä yhden vahvimmista myymälöissä saatavilla olevista keskimoottoreista sähköpyörissä.

FUELL Flluid-2 ja Flluid-3 saavuttavat molemmat 20 mph (32 km/h) Yhdysvalloissa tai 25 km/h (15 mph) Euroopassa. Molemmista malleista on tarjolla nopeampi versio nimeltään Flluid-2S ja Flluid-3S, jotka saavuttavat jopa 28 mph (45 km/h) sekä Yhdysvalloissa että EU-malleissa.

Molemmat pyörät sisältävät automaattisen vaihteiston, jossa on 450% vaihdealue, sähköpyörille suunnitellut renkaat, integroidut LED-valot, etujousituksen, lokasuojan ja tavaratelineen sekä Gates Carbon Drive -hihnavetojärjestelmän tyypillisen polkupyörän ketjun sijaan.

Sähköpyörät on suunniteltu sopimaan eri kokoisille kuljettajille, joiden pituus on 5’1″ (155 cm) – 6’5″ (195 cm), ja ne on ”geometrisesti optimoitu tarjoamaan vakaa, itseluottava, mutta uskomattoman ketterä ohjattavuus”.

Sekä FUELL Flluid-2 että Flluid-3 sisältävät vakiona vähän huoltoa vaativia osia, kuten hydrauliset levyjarrut ja hihnavetopyörästöt.

Kuten Buell selitti, hänen tavoitteenaan oli suunnitella uudet pyörät korkean suorituskyvyn kaksipyöräiseksi, joka olisi yhtä helppo käyttää kuin auto ja jolla olisi samanlainen toimintamatka:

”FUELL Flluid-2 & 3 -sähköpyörien luominen oli monimutkainen ja vaativa matka, joka kesti monta vuotta tutkimusta ja kehitystä. Kohtasimme paljon haasteita matkallamme, kuten sähköpyörien luominen, jotka sopivat mukavasti asiakkaille, jotka ovat 5 jalan pituisia aina 6 jalkaa 4 tuumaa pitkiä, akun pakkaaminen 2 000 Wh asti runkoon ilman, että siitä tulee liian massiivinen, tarjoamalla ’juuri sopiva’ tasapaino ketteryyden ja luottavaisen ohjattavuuden välillä ajokokemukseen jne. Olen ylpeä ilmoittaessani, että olemme onnistuneesti voittaneet kaikki nämä haasteet kehittäen sähköpyöriä, jotka vastaavat nykyajan kaupunkiliikenteen tarpeisiin.

”Monet sähköpyörien asiakkaat siirtyvät auton tai moottoripyörän käytöstä eivätkä ole nykyisiä pyöräilijöitä. Tämä asiakas etsii sähköpyörää, joka on yhtä yksinkertainen ja helppokäyttöinen kuin heidän moottoriajoneuvonsa ja jolla on samanlainen toimintamatka.”

Nähtäväksi jää, nähdäänkö näitä sähköfillareita Suomen markkinoilla.


Image with Link
Tutustu parhaisiin fillareihin ja pyöräilytarvikkeisiin Kuntokaupassa
Kuntokaup Image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *