Uutiset

Pyöräilijää ammuttiin, kun metsästäjä luuli häntä villisiaksi

Pyöräilijä on vakavasti loukkaantunut Pohjois-Espanjassa, kun metsästäjä ampui häntä luullen häntä villisiaksi.

54-vuotias maastopyöräilijä oli ajamassa metsän läpi Gironan lähellä sunnuntaiaamuna, kun häntä ammuttiin vatsaan ammuksella.

Hänet kuljetettiin helikopterilla sairaalan tehohoitoon Gironaan, ja hänen tilansa ei enää ole kriittinen, kertoo Cadena SER:n raportti. Sanotaan, että ensihoitajat ovat todenneet sen ”ihmeeksi”, että hän selvisi.

Espanjan poliisivoimat ovat sittemmin takavarikoineet metsästäjän aseen ja tutkivat tapausta.

Puistoviranomaisten mukaan pyöräilijä oli ajanut luvalliselle metsästysalueelle, jossa häntä ammuttiin 36 metrin etäisyydeltä hieman yhdeksän jälkeen aamulla. Metsästäjän ymmärretään nähneen pyöräilijän epäselvästi ja sekoittaneen hänet villisikaan. Häntä tutkitaan nyt huolimattomuudesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Poliisi tutkii myös, oliko metsästysalue asianmukaisesti merkitty jalankulkijoille.

Gironan Katalonian Metsästysliiton lausunnossa sanotaan, että pyöräilijälle ”oli ilmoitettu”, että hän on tulossa metsästysalueelle.

”Alueella tapahtunut metsästys oli asianmukaisesti ilmoitettu ja merkitty,” lausunnossa sanotaan. ”Liitto on toistuvasti ilmaissut Katalonian hallitukselle sen osoittaman kunnioituksen puutteen asianmukaisesti merkittyjä metsästyksiä kohtaan.

”Ymmärrämme ja puolustamme ulkona oleskelun tärkeyttä ja tästä syystä meidän on kunnioitettava toistemme oikeuksia ja velvollisuuksia.”

Loukkaantunut pyöräilijä, jonka uskotaan olevan edelleen sairaalassa, ei ole vielä kommentoinut tapausta. Katalonialaisen uutislähteen 3Cat mukaan hän leikattiin maanantaina ja on edelleen toipumassa.

Loukkaantuneen pyöräilijän maastopyöräklubin presidentti, Carles Compaña, sanoi tapauksen ”ei ole eristetty tapaus”. ”Valitettavasti se on toistuva tapahtuma. Meidän on löydettävä uusia sääntöjä voidaksemme elää yhdessä,” hän sanoi.

Villisian metsästyskausi kestää syyskuusta maaliskuuhun Kataloniassa, ja alueella uskotaan elävän ainakin 200 000 villisikaa.

Viime vuoden syyskuussa 46-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi Arbúciesissa, lähellä Gironaa, kun metsästäjä erehtyi häntä villisiaksi puron luona. Seuraavassa kuussa, Baskimaassa lännempänä, 75-vuotias nainen kuoli saatuaan osuman päähänsä harhautuneesta luodista villisian metsästyksen aikana.


Image with Link
Tutustu parhaisiin fillareihin ja pyöräilytarvikkeisiin Kuntokaupassa
Kuntokaup Image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *