Vertailut

Garmin Edge -pyörätietokoneet: ostajan opas

Garmin Edge -pyörätietokoneet ovat yksi pyöräilijöiden suosituimmista vaihtoehdoista navigoida, tallentaa ajojaan ja harjoitella tieteellisemmin. Ne ovatkin erinomainen valinta kaikentasoisille pyöräilijöille. Ajan saatossa Garmin on päivittänyt GPS-pyörätietokoneidensa ominaisuuksia. Edistynyt tekniikka on levinnyt kaikkiin paitsi budjettitason malleihin. Mitä Garmin Edge -sarja tarjoaa ja niistä sopii sinulle parhaiten?

Garmin on yksi johtavista pyörätietokoneiden valmistajista, ja heidän Edge-sarjansa sisältää useita erilaisia malleja eri tarpeisiin ja budjetteihin. Tämän blogi auttaa sinua valitsemaan oikean Garmin Edge -pyörätietokoneen juuri sinulle. Kerromme sinulle kaiken mitä tarvitset tietää, ennen kuin teet ostopäätöksen.

Käymme läpi kaikki tärkeimmät ominaisuudet, kuten näytön koot, akunkestot, navigoinnit, yhteensopivuuden eri laitteiden kanssa ja paljon muuta.

Mitä Garmin pyörätietokone voi tehdä?

Garmin Edge pyörätietokoneen avulla voit seurata missä ja kuinka pitkälle sekä kuinka nopeasti olet ajanut. Useimmat mallit ovat varustettu GPS ominaisuudella, joka seuraa sijaintiasi. Kaikissa Garmin Edge -tietokoneissa on oma GPS-siru, ja ne saavat sijaintitiedot GLONASS-, Galileo- ja tavallisista GPS-satelliiteista.

Useimmat tietokoneet antavat sinulle mahdollisuuden reitin suunnitteluun ja kartoituksen, jonka avulla voitseurata reittiä käännös käännökseltä navigoinnin avulla.

Voit myös yhdistää Edgen langattomasti oheislaitteisiin, kuten sykemittariin, nopeus- ja poljinnopeussensoreihin tai tehomittariin saadaksesi lisätietoja suorituskyvystäsi näppärästi suoraan Garmin Edge laitteen näytöltä.

Budjettiluokan Edge-malleja ohjataan laitteen sivuilla olevilla painikkeilla, kun taas kalliimmissa on kosketusnäyttö. Näyttö kasvaa myös, kun siirryt hintatasossa ylöspäin, ja muuttuu mustavalkoisesta värinäytöksi.

Kaikki Garmin Edge -tietokoneet mahdollistavat Garminin Varia-etu- ja -takavalojen ohjaamisen, ja taaksepäin suunnatut yksiköt käyttävät tutkaa varoittaakseen takaa lähestyvistä ajoneuvoista. Suurinta osaa malleista voidaan käyttää myös Garmin VIRB -toimintakameran ohjaamiseen. Garmin Edge linkittyy Garmin Connect -verkko- tai älypuhelinsovellukseen, jossa voit tarkastella ja analysoida tietojasi ja suunnitella reittejä. Älypuhelinsovelluksen avulla voit yhdistää Edgen älypuhelimeesi, ja ne juttelevat toistensa kanssa tietokoneen näyttäessä ilmoitukset esimerkiksi saapuvista puheluista ja tekstiviesteistä. Sovellus voi myös jakaa sijaintisi ja muut mittarit muiden fillaroitsijoiden ja perheen kanssa. Connect IQ -kaupan maksutta ladattavien sovellusten avulla voit mukauttaa Edgeäsi esimerkiksi tuulen suunnan ilmaisimella.

Garmin Edge mallit esittelyssä

Garmin Edge -sarja alkaa perusmalleista, joissa on yksinkertainen mustavalkoinen näyttö. Budjettia kasvattamalla saat entistä monipuolisempia laitteita, joissa on suurempikokoiset värikosketusnäytöt ja enemmän harjoitustietoja. Kuitenkin jopa perusmallit tarjoavat paljon Garminin ominaisuuksia.

Garmin Edge -pyörätietokoneet ovat markkinoiden monipuolisimpia ja suosituimpia pyörätietokoneita. Garminin Edge-mallisto sisältää useita eri malleja eri tarpeisiin, budjetteihin ja pyöräilytavoitteisiin. Kaikissa Garmin Edge -malleissa on laaja valikoima pyöräilytilastoja, GPS-navigointi, yhteensopivuus eri lisälaitteiden kanssa ja helppo käyttöliittymä. Riippumatta siitä, millainen pyöräilijä olet ja mitä tavoitteita sinulla on, Garmin Edge -mallistosta löytyy varmasti sopiva pyörätietokone sinulle.

Garmin Edge 130 Plus

Suositellaan: Fillaristeille, jotka haluavat yksinkertaisen GPS:n, jossa on runsaasti ominaisuuksia, mukaan lukien maastopyöräominaisuudet.

Garmin Edge 130 Plus on kevyt ja helppokäyttöinen pyörätietokone, joka sisältää tarvittavat toiminnot pyöräilytilastojen seurantaan ja GPS-navigointiin. Tämä malli on suunniteltu erityisesti pyöräilijöille, jotka haluavat seurata suoritustaan ja parantaa pyöräilytaitojaan, mutta eivät tarvitse kaikkia edistyneitä toimintoja, joita löytyy Edge-malliston kalleimmista malleista.

Edge 130 Plus sisältää GPS/GLONASS/Galileo -paikannustekniikan, joka mahdollistaa reitin tallentamisen, reitin seurannan, reittipisteen tallentamisen ja paljon muuta. Voit seurata pyöräilytilastoja kuten matkaa, nopeutta, nousua, kaloreita ja sykettä. Lisäksi Edge 130 Plus sisältää ANT+ -yhteensopivuuden, joten voit liittää laitteeseen lisälaitteita, kuten sykevyön ja nopeus- tai poljinanturin, mikä mahdollistaa tarkemman suorituskyvyn seurannan.

Edge 130 plussan akunkesto on jopa 12 tuntia, joten voit pyöräillä pidemmänkin matkan ilman huolta akun loppumisesta. Edge 130 Plus sisältää myös Smart Notifications -toiminnon, jonka avulla voit vastaanottaa ilmoituksia puhelimestasi suoraan pyörätietokoneeseen, joten voit pysyä ajan tasalla ilman, että sinun täytyy pysähtyä tarkistamaan puhelintasi.

Edge 130 Plus on myös Trailforks -yhteensopiva, joka mahdollistaa reittien tallentamisen ja lataamisen Trailforks-sovelluksen kautta. Voit myös seurata edistymistäsi ja tavoitteitasi Garmin Connect -sovelluksen kautta, joka on yhteensopiva useimpien älypuhelinten kanssa. Yhteenvetona voidaan todeta, että Garmin

Edge 130 Plus on erinomainen valinta pyöräilijöille, jotka haluavat perustoiminnot pyöräilytilastojen seurantaan ja GPS-navigointiin, mutta eivät tarvitse kaikkia edistyneitä toimintoja, joita löytyy kalliimmista Edge-malleista. Sen keveys, helppokäyttöisyys ja monipuoliset toiminnot tekevät siitä erittäin käytännöllisen pyörätietokoneen, joka auttaa sinua seuraamaan suoritustasi ja kehittämään pyöräilytaitojasi.

Garmin Edge Explore 2

Suositellaan: Pyöräilijöille, jotka pitävät navigointia ja helppokäyttöisyyttä tärkeämpänä kuin pitkälle kehittyneitä harjoitusanalyysejä.

Garmin Edge Explore 2 on kehittynyt pyörätietokone. Se tarjoaa monipuoliset toiminnot, jotka auttavat seuraamaan suoritustasi, löytämään uusia reittejä ja navigoimaan turvallisesti.

Garmin Edge Explore 2:n navigointi toimii jopa paremmin kuin jotkut Garminin lippulaivamallien navigoinnit alle puoleen hintaan. Näyttö on suuri, korkearesoluutioinen ja uudelleenreititys on luotettava.

Liitettävyysvaihtoehtoja on runsaasti, mutta malli ei tarjoa kalliimpien Garmin-mallien tasoista harjoitusanalyysia, kuten lukien poljintehokkuutta. Edge Explore 2:n tarjoamat live-tiedot tyydyttävät kuitenkin suurimman osan fillaristeista.

Ilman WiFi-yhteyttä Edge Explore 2 ei voi ladata aktiviteettejasi suoraan Stravaan tai muihin vastaaviin sovelluksiin.

Voit kuitenkin yhdistää tämän mallin sähköpyöriin, joissa on Shimano Steps- tai ANT+-liitäntä. ebike-tila näyttää tietoja, kuten avustustason ja akun kantaman.

Kuten edullisempi Edge 130 Plus, Edge Explore 2 sisältää GPS/GLONASS/Galileo -paikannustekniikan, sekä ANT+ -yhteensopivuuden.

Edge Explore 2 sisältää myös turvallisuustoimintoja, kuten automaattisen onnettomuushälytyksen, joka lähettää hätäviestin valituille yhteystiedoille, jos se havaitsee onnettomuuden. Voit myös seurata sääolosuhteita ja nähdä ennusteen tulevista säätiloista suoraan tietokoneen näytöltä.

Edge Explore 2:n akunkesto on jopa 20 tuntia, joten voit pyöräillä pidemmänkin matkan ilman huolta akun loppumisesta.

Garmin Edge 530

Suositellaan: Kuljettajille, jotka haluavat Garminin suurempien tietokoneiden toiminnallisuuden, mutta kompaktissa paketissa.

Garmin Edge 530 on suorituskykyinen pyörätietokone, joka on suunniteltu erityisesti vaativille pyöräilijöille. Se tarjoaa kattavan valikoiman ominaisuuksia, jotka auttavat seuraamaan suorituskykyäsi ja navigoimaan turvallisesti.

Garmin Edge 530 painaa 76 g ja siinä on hieman suurempi näyttö 51 x 38 mm, kun taas akun kesto on noin 20 tuntia , joten voit pyöräillä pidemmänkin matkan ilman huolta akun loppumisesta.

Se tarjoaa harjoitustietoja, kuten tehokkuusmittauksia ja VO2 max -arvoa sekä palautumisaikaa. ClimbPro-ominaisuus kertoo, kuinka pitkälle nousu jatkuu ja kuinka jyrkästi se etenee. Hälytystoiminto on myös mukava turvaominaisuus, joka kertoo sinulle älypuhelimesi kautta, jos pyörääsi siirretään, kun olet poissa.

Edge 530 oli ensimmäinen Garmin, joka sai WiFi-yhteyden, joten voit siirtää tietoja näppärästi langattomasti sen sijaan, että sinun tarvitsisi käyttää USB-kaapelia muodostaaksesi yhteyden tietokoneeseen.

Tässä mallissa on kirkas, helppolukuinen värinäyttö peruskartoilla. Mallissa ei kuitenkaan ole kosketusnäyttöä. Kosketusnäyttöominaisuutta varten sinun on siirryttävä mallistossa hieman ylöspäin esimerkiksi Edge 830:een tai Edge 1030:een.

Edge 530 sisältää monipuoliset tilastot, joiden avulla voit seurata statseja, kuten matkaa, nopeutta, nousua, kaloreita, sykettä ja paljon muuta. Voit myös yhdistää tähän malliin suorituskykymittareita, kuten nopeus- tai poljinanturia, joka mahdollistaa tarkemman suorituskyvyn seurannan.

Garmin Edge 540 ja Edge 540 Solar

Laitteissa on 2,6 tuuman värinäyttö, joka on erittäin selkeä ja helppolukuinen myös kirkkaassa auringonvalossa. Se tukee sekä GPS- että GLONASS-paikannusta ja sisältää Trailforks-yhteensopivuuden, joka auttaa löytämään uusia pyöräilyreittejä.

Garmin Edge 540 sisältää myös monipuoliset suorituskykyominaisuudet, kuten VO2max-mittarin, joka auttaa arvioimaan maksimaalista hapenottokykyäsi, sekä perus- ja anaerobisen kynnyksen arvot, jotka auttavat optimoimaan harjoituksesi. Tämä pyörätietokone on myös yhteensopiva monien eri antureiden, kuten sykevyön, poljinanturin, tehomittarin ja lämpötila-anturin kanssa.

Garmin Edge 540 Solar on puolestaan samankaltainen pyörätietokone kuin Edge 540, mutta siinä on aurinkovoimaa hyödyntävä latausominaisuus. Tämä mahdollistaa akun keston pidentämisen huomattavasti, joten voit pyöräillä pidempään ilman, että sinun tarvitsee huolehtia akun varaustasosta. Garmin Edge 540 Solar käyttää PowerGlass-näyttöä latautumiseen auringonvalolla, mikä pidentää akun väitettyä 32 tuntia. Ei-aurinkoenergiaa käyttävä Edge 540 pystyy myöskin kunnioitettavaan 26 tunnin käyttöaikaan.

Molemmissa pyörätietokoneissa on myös LiveTrack-ominaisuus, joka mahdollistaa seuraamisen reaaliajassa esimerkiksi perheenjäsenten toimesta. Malleissa on myös turvallisuustoiminnot, kuten automaattinen onnettomuushälytys. Näiden ominaisuuksien avulla voit pyöräillä turvallisesti ja luottavaisin mielin.

Garmin Edge 540 ja Edge 540 Solar ovat erinomaisia pyörätietokoneita, joissa on laaja valikoima ominaisuuksia, jotka auttavat seuraamaan suorituskykyä, navigoimaan turvallisesti ja yhdistämään laitteen muihin älylaitteisiin. Edge 540 Solar tarjoaa lisäksi aurinkovoimaa hyödyntävän latausominaisuuden, joka voi olla erityisen hyödyllinen pitkillä pyöräretkillä tai haastavissa olosuhteissa, kunlatausmahdollisuutta ei ole.

Garmin Edge 830

Suositellaan: Pyöräilijöille, jotka haluavat suurinäyttöisen laitteen kosketusnäytöllä.


Garmin Edge 830 on ensimmäinen malli Edge-sarjassa, jonka toimintoja voidaan ohjata kosketusnäytöllä. Se on suurempi, mutta ei paljon painavampi kuin Edge 530, 79 g ja suuremmalla 74 x 48 mm:n värikosketusnäytöllä.

Garmin Edge 1030 Plus

Suositellaan: Heille, jotka haluavat suurimman mahdollisen näytön lukuisilla ominaisuuksilla, mutta eivät kuitenkaan sijoittaa 1040-sarjan lippulaivamalliin.

Edge 1030 Plus oli nyt 1040- ja 1040 Solarin korvaama edellinen lippulaivamalli. Se tarjoaa silti melkein kaikki ominaisuudet, joita voit koskaan toivoa pyörätietokoneelta. Se on toiminnallisesti hyvin samanlainen kuin Edge 830, mutta suuremmalla näytöllä, mikä helpottaa navigointia.

Garmin Edge 1030 Plus on huippuluokan pyörätietokone, joka on suunniteltu vaativille pyöräilijöille ja kilpailijoille. Se on päivitetty versio suositusta Edge 1030 -mallista, ja se sisältää monia uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka tekevät siitä entistäkin monipuolisemman ja helppokäyttöisemmän.

Pyörätietokoneessa on 3,5 tuuman värikosketusnäyttö, joka on erittäin selkeä ja helppolukuinen myös kirkkaassa auringonvalossa. Se tukee sekä GPS- että GLONASS-paikannusta, joten se toimii tarkasti myös haastavissa olosuhteissa. Lisäksi siinä on monipuolinen karttavalikoima, joka sisältää pyöräilykarttoja ympäri maailmaa, joten voit löytää uusia ja haastavia reittejä helposti.

Pyöräilyominaisuuksien lisäksi Edge 1030 Plus tukee juoksun, uintien ja hiihdon seurantaa, joten se sopii monipuoliseen liikkumiseen.

Uusia ominaisuuksia Garmin Edge 1030 Plus -mallissa ovat muun muassa suurempi tallennuskapasiteetti, jonka avulla voit tallentaa jopa 200 tuntia ajodataa, sekä suorituskyvyn seuranta juoksumatolla ja sisäpyöräilyssä. Lisäksi siinä on suurempi akku, jonka avulla voit käyttää pyörätietokonetta jopa 24 tuntia yhdellä latauksella, mutta sitä voidaan pidentää jopa 48 tuntiin, jos käytät tietokonetta pelkistetyssä tilassa.

Garmin Edge 1040 ja 1040 Solar

Suositellaan: Fillaristit, jotka haluavat uusimman huippumallin ja jokaisen mahdollisen ominaisuuden (ja vastaavan hinnan).

Garmin Edge -malliston huipulla ovat upouudet Edge 1040 ja 1040 Solar, jotka tarjoavat jokaisen mahdollisen ominaisuuden pyörätietokoneessa samassa muodossa kuin edeltävä Edge 1030 Plus -malli.

1040 Solar -mallin kerrotaan kestävän jopa 100 tuntia aurinkolatauksella käyttäen samaa Power Glass -teknologiaa kuin Garminin huippuluokan älykellot.

Verrattuna 1030 Plus -malliin, 1040-mallissa on parannettu GPS ja enemmän ajon aikana kerättävää data-analytiikkaa.

1040 ja 1040 Solar ovat ensimmäiset Garminin pyörätietokoneet, jotka luopuvat Micro-USB-latauspisteestä ja siirtyvät USB-C-standardiin.

1040-mallien ajoasetuksia voidaan säätää Garmin Connect -sovelluksen kautta, mikä on ollut käyttäjien pitkään toivoma ominaisuus.


Image with Link
Tutustu parhaisiin fillareihin ja pyöräilytarvikkeisiin Kuntokaupassa
Kuntokaup Image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *