Muut

Laitoimme tekoälyn piirtämään pyöräilyaiheisia kuvia

Tervetuloa lukemaan vähintäänkin mielenkiintoista blogipostausta, jossa pyysimme tekoälyä luomaan pyöräilyaiheisia kuvia. Tekoäly ja koneoppiminen ovat olleet viime kuukausina suuressa kasvussa ja niitä sovelletaankin jo monissa eri käyttötarkoituksissa, kuten vaikkapa kuuluisassa Teslan autopilotissa.

Ennen kuvien piirtämistä kysyimme myös tekoälyltä kysymyksen: ”osaako tekoäly luoda kuvia?” ja tekoälyn napakka vastaus oli:

”Kyllä, tekoälyllä on kykyä luoda kuvia. Erityisesti syväoppimismenetelmät, kuten konvoluutioverkot (Convolutional Neural Networks, CNN) ja generatiiviset mallit, kuten variational autoencoderit (VAE) ja generative adversarial networks (GAN), ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi kuvantunnistus- ja kuvagenerointitehtävissä. CNN-menetelmät pystyvät oppimaan kuvien piirteitä automaattisesti ja tunnistamaan niitä, kun taas generatiiviset mallit voivat luoda uusia kuvia opitun datan perusteella. Esimerkiksi GAN-mallit voivat generoida kuvia, jotka ovat niin realistisia, että ihminen ei välttämättä pysty erottamaan niitä aidoista kuvista. Kuvien luomiskyky riippuu kuitenkin paljon siitä, kuinka paljon tietoa ja laadukasta opetusdataa on käytettävissä. Vaikka tekoäly pystyykin luomaan realistisia kuvia, se ei ole vielä aivan yhtä taitava kuin ihmismieli hahmottamaan yksityiskohtia ja luomaan visuaalista kontekstia.”

Tämän kysymyksen siivettämänä kokeilimme miten tämä paljon puhuttu tekoäly pärjää taiteen luomisen kanssa. Pyysimme tekoälyä piirtämään meille pyöräilyaiheisia kuvia ja tässä on lopputulos:

”Hipsteri pyöräilemässä Helsingissä”
”Sauli Niinistö pyöräilee”
”Steampunk fatbike”
”Fatbike”
”Fatbike”
”Tyylikäs fatbike”
”Maantiepyöräilijä”
”Gravelpyörä”
”Gravelpyöräilijä”
”Futuristinen pyörä”
”Työmatkapyöräilijä”
”Pyöräily metsässä”
”Työmatkapyörä”
”Tulevaisuuden polkupyörä”
”Pyöräilijä Helsingissä”
”Taiteellinen pyörä”
”Fatbike mudassa”

Image with Link
Tutustu parhaisiin fillareihin ja pyöräilytarvikkeisiin Kuntokaupassa
Kuntokaup Image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *