Sähköpyörät

Miksi hankkia sähköpyörä?

Sähköpyörällä pyöräilet ympäri vuoden helposti ja liki ilmaiseksi – aina hymy huulilla!

Sähköpyörät vain kasvattavat suosiotaan. Suomessa se tyypillinen, ikuinen vastatuuli, on vihdoin selätettävissä. Enää ei ole ylämäkeä mennen tullen, vaan tasaista suoraa tietä määränpäähän. Unohda siis työmatkailun ilkeä jälkihiki, heitä puuduttava sunnuntai-ajelu roskakoriin ja tee ajomatkastasi jopa 1000% (kyllä, tuhat prosenttia) nautinnollisempaa! Aloita uusi harrastus edullisesti, koe uusia elämyksiä! Ja mikä parasta, vastoin yleistä käsitystä, autoilun korvaamiseen tämä sopii loistavasti. Taloutesi kokee kasvojenkohotuksen, kun ei tarvitse vierailla bensa-asemalla tämän tästä, eikä turhia kilometrejä tule. Terveytesi paranee, kun pyörämatkat pitenevät aivan huomaamatta!

Tässä muutamia syitä hankkia oma sähköpyörä:

 • Yksi ympäristöystävällisimmistä liikkumismuodoista
 • Lähes ilmaiset käyttökulut
 • Ei vakuutuksia, ei veroja, ei polttoainekuluja eikä huoltokuluja.
 • Pääset nopeasti virkeänä perille, juuri niin vaivattomasti kuin haluat
 • Ei ruuhkaan juuttumista, ei parkkipaikan etsimistä
 • Sähköpyörä on täydellinen ratkaisu esim. kuntoutujalle, ikäihmiselle tai hedonistille
 • Sähköpyörällä kuntoilu on tehokasta ja mukavaa

Kenelle sähköpyörä sopii?

 • Työmatkalaisille – Saavu virkeänä ja raikkaana töihin. Ei ruuhkia tai parkkipaikan etsimistä. Olemattomat käyttökulut.
 • Korvaamaan mopon nuorelle – olemattomat käyttökulut, ei korttia, vakuutusta, kypärää jne.
 • Kuntoilijoille – Sähköpyöräily on huippuhauskaa ja motivoi lähtemään liikkeelle ja pidentää pyöräilylenkkejä.
 • Kuntoutujille – Voit itse päättää avustustehon, joten löydät aina itsellesi sopivan sopivan rasitusasteen.
 • Kaikille, jotka haluavat nauttia pyöräilystä enemmän!

Mitä eri vaihtoehtoja on olemassa?

Maailma on täynnä kaikkea toinen toistaan erilaisempaa härpäkettä. Sähköpolkupyörätkään eivät tästä poikkea, vaan vaihtoehtoja on (onneksi) runsaasti. Joillekin tämä on hyvä asia, koska valinnanvaraa esiintyy, mutta toiset taas kompastuvat valinnan vaikeuden edessä – yleensä paremman tiedon puutteessa. Mutta ei hätää, jatkamalla lukemista, voit kehuskella tuttavapiirissä olevasi varsinainen sähköpolkupyörien asiantuntija. Arvostus ja ylenpalttinen kunnioitus on siis tarjolla.

Sähköpolkupyöristä kiinnostuneet voivat valita kolmesta eri vaihtoehdosta; sähköavusteinen polkupyörä, moottoroitu yli 250W polkupyörä tai sähköistetty polkupyörä.

Sähköavusteinen polkupyörä on maksimissaan 250W moottorilla varustettu polkupyörä, joka ainoastaan avustaa poljettaessa. Näitä on useita malleja.

Moottoroitu 250W-1000W polkupyörä avustaa poljettaessa tai sitä voi ohjastaa myös erillisen kaasun avulla kokonaan polkematta. Tämän kaltainen menopeli vaatii Suomessa liikennevakuutuksen. Näitäkin on useita malleja markkinoilla.

Sähköistetty polkupyörä voi olla kumpi tahansa ylläolevista. Sähköistetty polkupyörä on alunperin tuiki tavallinen mankeli, johon on jälkiasennettu sähköistyssarja avustamaan menoa. Tämä ratkaisu tuo sähköpyöräilyn yhä useamman ulottuville, koska usein tuhansien eurojen hintaiset valmiit sähköpolkupyörät ovat monelle yksinkertaisesti liian kalliita, eivätkä välttämättä ole hinta/laatu -suhteeltaan paras ratkaisu jokaiselle.

Kun päätös sähköpyörän hankkimisesta tai on tehty, pitäisi valita se oikea ratkaisu. Lue oppaamme Miten valita sähköpyörä ja nappaa talteen parhaat vinkit sähköfillarin hankintaan!


Image with Link
Tutustu parhaisiin fillareihin ja pyöräilytarvikkeisiin Kuntokaupassa
Kuntokaup Image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *