Testit

Rengasarvio: Suomi Tyres W106 37-622

Suomi Tyres W106 37-622 oli ensimmäinen hankkimani nastarengas, joilla aloitin talvipyöräilyn ja ajoin pitkään tyytyväisenä. Se on Suomessa valmistettu edullinen ja kestävä rengas

Renkaan sopivuus

Rengas on nimellismittaansa kapeampi (n. 34 – 35 milliä), joten se käy hyvin 28-tuumaisiin pyöriin ja lokareiden alle jää vielä tilaa paakkuuntuvalle lumelle.

Ajotuntuma

Ajoin pari talvea siten, että W106 37-622 oli edessä ja takana. Kovalla pinnalla rengas rullasi hyvin ja piti jäälläkin kohtuulisen hyvin. Koska nastat ovat keskirivissä, ei kaarrepito ole erityisen hyvä. Ongelmana renkaassa oli sen käärmemäinen eteneminen vähänkin paksummassa ja pöpperöisemmässä lumessa.

Rullaavuutta vertasin Schwalbe Snow Stud 42-622, Suomi Tyres W240 ja Continental Nordic Spike 42-622 renkaisiin. Matalasti kuvioitu, mutta leveämpi Schwalbe Snow Stud toimi paremmin eturenkaana lumessa, mutta sen nastat kuluivat selvästi yhden talven aikana. Kovalla pinnalla W106 rullasi paremmin kuin 240-nastaiset renkaat, mutta lumessa eroa ei oikeastaan huomannut.

Oikein jäisillä keleillä halusin jo järeämmin nastoitettuja renkaita. Esimerkiksi lumiauran tekemät kapeat jäiset urat olivat hankalia ajaa W106 -renkalla, koska nastat ovat keskellä rengasta.

Vesisateen kiillottamalle jäälle en tällä renkaalla haluaisi lähteä, mutta pakkasen kovettamilla lumisilla mutta liukkailla teillä rengas on omiaan.

Suosittelenko?

Suosittelen rengasta, jos talvipyöräily rajoittuu kohtuullisiin keleihin eikä aivan pahimpiin lumimyräköihin haluta lähteä.

Ajoin itse renkailla tuhansia kilometrejä hyvillä keleillä tyytyväisenä ja oikein lumisilla keleillä vähemmän tyytyväisenä. Myydessäni vanhan pyöräni 5 vuotta vanhat renkaat lähtivät pyörän mukana hyväkuntoisina. Olivathan ne ajetun näköiset, mutta kaikki nastat olivat tallella.


Image with Link
Tutustu parhaisiin fillareihin ja pyöräilytarvikkeisiin Kuntokaupassa
Kuntokaup Image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *